Stirea anului – s-a vandut Rompetrol

Victor Ciutacu confirma ceea ce se zvonea de dimineata, Dinu Patriciu a vandut 75% din Rompetrol Group catre Kazmunaigas/Kazakhstan. Suma Valoarea Rompetrol: 3.6 miliarde euro usd ceea ce inseamna 2.7 miliarde usd pt Dinu Patriciu. Detalii in ZF 

15 Comentarii
  1. Andrei Rosca spune:

    Adica 3 x youtube? :)

  2. Ionut Ciurea spune:

    andrei, nu compara afacerile online cu afacerile cu petrol :)

  3. Andrei Rosca spune:

    comparam doar banii, Ionut

  4. […] stirea e azi. analiza e maine Filed under: romania, publishing, web — iann @ 2:57 pm exact cum zice si orlando – tranzactia si stirea anului: trei sferturi din rompetrol au fost achizitionate e o companie din kazahstan, ceva miliarde de euro, titluri suspendate de la tranzactionare pe bursa, patriciu il depaseste in topul forbes pe tiriac, etc. nu cine a castigat la loterie sau ce a facut ganea. cotidianele economice [ziarul financiar, business standard] isi fac bine treaba. la fel si televiziunile de stiri [realitatea tv, antena 3, tmcv] plus hotnews.ro si wall-street.ro. dar quality-urile? uitati-va pe site-urile lor si decideti, dvs, userii [jurnalul, evenimentul, romania libera, adevarul, gandul, cotidianul]. […]

  5. Bogdan spune:

    Mai e un pas, si anume aprobarea Comisiei Europene.

    In orice caz, te umfla rasul cand te gandesti ca Dinu Patriciu avea in Capital o avere estimata parca la 600-700 mil dolari. Mari profesionisti.

  6. ania spune:

    @bogdan eu zic sa refaci tu acum topul :)

  7. Mark spune:

    E frustrant sa vezi cum se imbogatesc unii pe spinarea celor multi. Patriciu nu a platit 1 leu pentru Rompetrol. A stiut sa gestioneze, cei drept si cu ajutorul politic al PSD si PNL, o situatie mai nefericita. Dar asta nu inseamna ca e un mare om de afaceri, asa cum il prezentati. E doar un alt oporturnist al tranzitiei. Nu e un model.

    Intr-adevar, 30% din Youtube. Dar Youtube e un model de urmat.

  8. orlando spune:

    Mark,

    in afacerile cu petrol conexiunea politica e un must, e cam greu sa faci bani din petrol fara asa ceva. Poate ca Patriciu nu a platit insa in acelasi timp a pariat, a riscat, s-a dezvoltat f mult si in final i-a iesit.

    Nu e 30% din YouTube e aproape de 3 ori pretul platit pt YouTube

  9. @Orlando: mai bine zi ca politica e facuta de petrol ;) ca e mai aproape de adevar…

    Cat despre comparatii despre online si industria petrolului de oriunde, suntem niste mici copilasi cu jucarele pe langa noi fata de zona aurului negru….

  10. Hrisant spune:

    La aflarea tranzactiei actiunile au crescut cu 14% inainte de suspendare.
    Asta se poate traduce cu faptul ca investitorii au mai multa incredere in actionarii din Kazahstan decat in actionarul ( fostul) din umbra Patriciu?
    Eu chiar am privit ieri in site-ul KTD ce actiuni par flagrant subevaluate si mi-a sarit in ochi cat de subevaluata era Rompetrol…dar mi-am spus…de la Patriciu, Tiriac si altii ca ei eu nu cumpar nimic.

  11. Bogdan spune:

    @ania

    nu ma ocup cu analiza financiara, mi se pare insa o problema daca averea unui afacerist cu asemenea vizibilitate este calculata gresit cu 500%, nu crezi ? Si restul sunt la fel ?

  12. ania spune:

    pai nu te gandesti ca probabil valoarea rompetrol a crescut pe parcurs?

  13. Bogdan spune:

    ultimul clasament are maxim un an, a crescut 500% intr-un an ?

    da e youtube asta sau cum :)

  14. Gabi Nistoran spune:

    @Hrisant
    De regula, dupa ce o companie e preluata, actiunile sale sar pe bursa. Deci nu, nu e un motiv ca nu ar avea incredere in Patriciu.

  15. […] Mai mult: unu, doi Video Au mai scris: Victor Ciutacu, Orlando Nicoara […]

Lasa un comentariu