cifra zilei

800,000 de pc-uri/laptopuri/servere se vor vinde anul acesta in .ro estimeaza IDC … cate din ele vor fi conectate la internet?

7 Comentarii
  1. parvan spune:

    curiozitate de research … cat de mare o fi rata de penetrare in cascada la pc-uri?
    Ca la telefoane, televizoare, sau chiar masini unul din principalii factori de crestere a penetrarii e faptul ca atunci cand se cumpara unu nou cel vechi se duce la o ruda/prieten/angajat care pana atunci nu avea deloc.

  2. orlando spune:

    e mai mica, uzura morala a pcurilor e mult mai accentuata decat a televizoarelor, un tv de acum 10 ani poate functiona fara probleme, pe un pc de acum 10 ani nu cred ca poti face prea multe (poti juca solitaire cu siguranta :))

  3. poti naviga si pe net

  4. Neofitul spune:

    Tocmai din cauza ca uzura morala e mai mare la PC penetrarea in cascada e mai mare.
    La uzura fizica arunci produsul, la cea morala il „plasezi” cand il inlocuiesti cu o generatie mai noua.
    Persoanele fizice pot plasa in tara insa companiile pot vinde in tari mai putin dezvoltate sau „re-plasa” in circuitul comercial sh intern.
    Insa mare parte din cifra de 800 000 revine celor care deja utilizeaza tehnologia. Asadar penetrarea tehnologiei nu e atat de mare – total cred ca aprox 50% din cifra respectiva adica 400 000.
    Ranta anuala de dezv a internetului e mai mare in Ro. Cand va ajunge cifra de abonati sa ajunga din urma cifra de posesori de PC-uri ?

    Titlul era : ipoteze :) .

  5. parvan spune:

    cred ca aici pe langa uzura morala/ fizica apre si povestea cu „dezmembrarile”, care s-ar putea sa fie destul de mare la PC-uri (oricum mai mare decat la telefoane, televizoare, masini).

  6. Livium spune:

    eu cred ca practic toate astea vandute vor ajunge pe internet
    nu tre sa fii geniu sa intri pe net si nu mai e asa o mare treaba sa ai conectie acasa…
    pai aia care au PC si Net au..aia care isi iau acu PC isi iau mai ales pt net. ca nu cred ca il cumpara ca sa invete Excel…
    ca si cu telefonia mobila din ultimii 10 ani asa o sa se intample si cu astia cu internetu…PC sau ce or fi ele Mac … sunt niste terminale de retea(internet mai ales) din ce in ce mai ieftine..
    a, ca din 22 milione doar o fractie mai educata, urbana, afluenta are treaba cu PC si netu e alta problema..
    .ro e mai mic ca RO, dar exista si se masoara tot in milioane…

Lasa un comentariu