cineva testeaza internetul?

in ultimele 3 zile un zvon despre un accident nuclear a circulat pe internetul romanesc, in special prin intermediul emailului. la inceput mi s-a parut o gluma nereusita insa ieri am primit 3 telefoane de la prieteni pe tema „accidentului” + am vazut ca EVZ a scris un articol iar Protvul a realizat un material pe acest subiect. Mi se pare mie sau „cineva” testeaza „puterea” internetului („sursa sigura, femei insarcinate, copii, verdeata, apa de la robinet, aer liber, ploaia, 99,9999%”)?

O cautare pe Google News dupa Nuclear accident or Nuclear catastrophe releva lipsa oricarei informatii despre asa ceva.

13 Comentarii
 1. babelfish spune:

  salut,

  era hoax si asta era usor de realizat dintr-un motiv simplu: cecenia nu are centrale nucleare.

 2. rave spune:

  si eu am primit mesajul asta… adevarul e ca internetul este cel mai bun mediu pentru campanii virale. O fi fost unul care incerca sa vada daca poate crea o isterie in masa.

 3. Andrei spune:

  mhm.. si eu l-am primit

  dar amintiti-va de Cernobal… atunci a fost la fel… numai zvonuri la-nceput!

  vom vedea, cine site poate ne mai creste o mana, un cap… :))

 4. babelfish spune:

  nu Andrei,
  la cernobil autoritatile unei tari nordice (finlanda sau norvegia) au interpelat in public guvernul rus cerind explicatii cu radioactivitatea brusc marita a aerului care le traversa tara.
  rusii au negat cca 2 saptamini ca apoi sa recunoasca faptul ca a fost o explozie & stuff.
  sper ca vezi marea diferenta

 5. orlando spune:

  in plus, in 1986 nu exista internet :)

 6. Virgil spune:

  In 1986 exista Usenet :)

 7. alex negru spune:

  nu exista „cineva” care sa testeze internetul, problema este procentul mare dintre utilizatorii de internet care au un nivel foarte scazut de…intelegere a acestuia si a functionalitatii lui.

 8. orlando spune:

  cand am spus „cineva” ma referam la cel/cei care au lansat acest zvon online … e ca un viral, a fost lansat, a plecat si se raspandeste iar cel/cei se uita acum sa vada cat de mult … bine, probabil e doar paranoia mea datorata faptului ca vine la cateva zile dupa referendum.

 9. Piticu21 spune:

  cum nu releva nimic cautarea de pe google? Da direct in blogul meu cu explicatii si linistiri pentru poporul ingrijorat. ;)

 10. Stef spune:

  @piticu
  S-ar parea ca nu tine seama google NEWS de blogul tau cand afiseaza stirile. :)

 11. Dar despre stirea asta de pe Hotnews ce parere ai ?

  http://www.hotnews.ro/articol_74441-Depozit-nuclear-rus-in-pericol-de-explozie.htm

  Doar o coincidenta ?

  Eu nu prea ma pricep la treburie astea cu manipularile. In orice caz, asta este prea subtila pentru mine. „Cine” are „ce” de castigat din chestii din astea ?

  Razvan M.

 12. Sergiu spune:

  Profesorii nostrii de la universitatea de medicina ne-au spus ca ei au inregistrat o marire de radioactivitate.Ne-au recomandat sa luam niste pastile la care eu i-am recomandat caldurosa sa si le bage undeva.

Lasa un comentariu