Ringier si Dogan parteneri oficiali

Tolontan si Comanescu anunta stirea ce confirma oficial zvonurile lansate la finalul anului trecut, Ringier si Dogan devin parteneri in KanalD, noul post tv ce va fi lansat luna viitoare. cele 25 de procente din KanalD Romania reprezinta o premiera pt Ringier – din cate stiu eu – in nici o alta tara neavand participatii din/in posturi tv. Va fi extrem de interesant si pt faptul ca Axel Springer, unul din concurentii Ringier pe print, a cumparat recent 25% din Dogan ceea ce inseamna ca, indirect, Ringier si Axel Springer devin parteneri in Romania. Pare stirea anului in zona de media romaneasca, de urmarit evolutia KanalD.    

12 Comentarii
 1. george spune:

  Nu e o premiera in Romania un parteneriat intre companii concurente pe alte meleaguri.
  Imi vine in minte exemplul Playboy – Maxim (in America revistele astea doua s-au macelarit rau:)

 2. orlando spune:

  ai si nu ai dreptate, Maxim si Playboy sunt francizate/licentiate catre aceeasi companie din Grecia (probabil pt toata regiunea), companiile mama nu sunt direct implicate, la Dogan Romania avem participari directe, practic si Ringier si Axel Springer au cate 25% din KanalD Romania, nu?

 3. george spune:

  pai nu am pretins ca asemanarea e perfecta. Incercam sa spun ca, atunci cand e vorba de business, se uita concurenta pe alte piete, in alte timpuri.
  stiu ca Attica are licenta maxim pt balcani, de playboy habar nu am.

 4. orlando spune:

  true insa in .ro se cam concureaza in acest moment, divizia Reviste de la Ringier cu Edipresse unde AS are 40% daca nu ma insel … da, stiu, Ringier nu a intrat in Dogan pt a sustine divizia Reviste ci pt divizia Ziare

 5. george spune:

  oops, pe asta cu AS la edipresse o uitasem:) Ai dreptate, chiar ca o sa fie interesant

 6. Iann spune:

  Ringier nu are participantii dar produce content pentru TV. Parteneriatul cu Dogan pe TV e valabil doar pentru Romania. Evident si Axel Springer a fost consultat pentru acest joint venture, care nu are nimic extraordinar pentru o tara emergenta. Asta denota ca Axel nu e interesat de romania, iar edipresse i-a preluat niste titluri si astfel a devenit coactionar (de ce nu s-a numit axel -edipresse). Edipresse conduce afacerea deci doamna simion stie mai multe. Una peste alta e infirmata informatia lui Tolo cum ca axel ar intra in Romania. Sau intra pe reviste si nu pe ziare.

 7. Fluture spune:

  KanalD asta are cumva actionariat de la Canal+ din Franta? Pentru ca fontul Kanal D si felul in care e scris e identic cu cel al Canal+.

  Daca e cazul, inseamna ca vor veni cu conceptul din Franta si vor face un „pay TV”. Sau poate Dogan incearca sa se instaleze aici pentru a vinde mai tarziu celor de la Canal+.

  Zic si eu… ca sa nu tac.

 8. Sa nu fie mult zgomot pentru nimic.

  Cumpararea PrimaTV de acum ceva timp anunta o revolutie pe piata media, ei dorind sa atace direct ProTv si Antena1.
  In realitate…. nimic nou sub soare (inca)

 9. andreic spune:

  Daca analizezi evolutia ratingului la PrimaTv de cand a luat-o SBS o sa remarci o crestere destul de interesanta…deci se construieste….pozitionarea e totusi altfel fata de cea a antenei si pro-ului…

 10. […] Se discuta in perioada aceasta pe multe bloguri din Romania (1, 2, 3, 4, 5…) pe tema lansarii televiziunii Kanal D in Romania, parteneriatului Ringier & KanalD pe plan intern (25%) si a participatiei de 25% a Axel Springer in trustul media Dogan. […]

 11. orlando spune:

  Iann,

  la un moment dat se zvonea ca AS va veni in ro cu un tabloid care sa concureze Libertatea … tinand cont ca au o prezenta ok in Ungaria si cunosc piata romaneasca prin prisma participarii din Edipresse nu as fi atat de categoric in a spune ca nu sunt interesati de Romania.

  Bogdan,

  nu are nici o treaba cu Canal+

  Teoretic SBS e peste Dogan – SBS a fost cumparat de KKR si Permira care au cumparat recent si Prosieben-ul adica tocmai ce AS a dorit sa cumpere anul trecut – deci Prima TV ar trebui sa fie peste KanalD. Ramane sa vedem ce succes si implicit ce audiente vor avea.

 12. […] Stirea lunii ianuarie: Ringier isi vede visul implinit. E actionar intr-o televiziune, Dogan. Am citit despre ea la Tolo, Iulian, Orlando, Bradutz. Dar si in EVZ, asa mai corporate. […]

Lasa un comentariu