scurt

– Steve Irvin, cunoscutul realizator de emisiuni tv a fost ucis de o pisica de mare pe coasta de nord a Australiei. CNN da mai multe amanunte aici

– Duran Duran vor concerta in Bucuresti, la Sala Palatului, pe 19 octombrie anunta EVZ

– se pare ca studiul Brat va merge inainte, cam toti playerii aderand la acest proiect

 

22 Comentarii
  1. Andy spune:

    Salut Orlando, am o intrebare!! Ce parere ai despre aceasta urcare in top (trafic) a site-ului Realitatea.net? Pt. ca eu unu am ramas uluit de spectaculoasa crestere!!!
    Merci si astept un raspuns.

  2. maxescu spune:

    rip mr. irwin :(

  3. orlando spune:

    in afara ca e spectaculoasa nu am prea multe de comentat … deocamdata nu am o explicatie a acestei cresteri desi o caut de vineri.

  4. Ionut spune:

    Obisnuiti-va cu Realitatea pentru ca o sa ramana acolo, e cel mai rapid site de stiri din ro. Baietii au stiut cum sa foloseasca css-ul.
    La trafic… e de ajuns sa ajunga o stire buna pe messenger.

  5. cristian spune:

    realitatea tv a stiu sa promoveze mai bine pagina web si sa o faca mai interactiva ma refer si la blog forumu ala care a fost subiect de discutie si pe bloguri. si uite asa…pagina web la antena 3 e vizitata doar de cei ce se uita live in general.

  6. ADI spune:

    Saptamana asta realitatea trece de hotnews.

  7. cristian spune:

    da ADI m vazut si eu a urcat si a dat totul peste cap. eu zic ca va urca in primele 5. Va ajunge acolo in bataia GSP PROSPORT EVZ va fi interesant!

  8. Nino spune:

    Mmmm, nu prea cred. Dar ramane sa vedem. Spectaculoasa, dar sa vede cat o sa tina cresterea.

  9. Saracu Steve .. ba ce rau imi pare ..

    BAH .. Rau de tot.

  10. Emil spune:

    Cel mai interesant indicator, din punctul meu de vedere, il reprezinta rata afisari/vizitator. Inaintea acestei „cresteri spectaculoase” media era undeva la 6-7, dupa a cazut la jumatate. Cresterea la numar de vizitatori unici e mult prea mare pentru a fi explicata doar prin vreun socialspam pe messenger

    Coreland si cu procentul de refereri directi de 84%, in mod normal cele mai intalnite explicatii ar fi:
    – au o campanie de promovare tampa (promit clickaitorilor ceva, acestia ajung pe site si pleaca imediat ce isi dau seama ca au fost pacaliti)
    – ascund refererii punand scriptul intr-un iframe (nu am stat sa sap) sau au pus scriptul trafic pe vreun alt site
    – isi autogenereaza vizitatori

    Mai sunt si altele, poate intr-un alt episod :)
    Parerea mea moncher

  11. Paul Maior spune:

    Sunt de acord cu tine Emil.


    – ascund refererii punand scriptul intr-un iframe (nu am stat sa sap) sau au pus scriptul trafic pe vreun alt site
    – isi autogenereaza vizitatori

    Astea mi se par mai aproape de adevar :) Poate ne inselam cine stie dar mi se pare prea de to o crestere atat de spectaculoasa intr-un timp atat de scurt.

    O fi bine pus la punct CSS-ul, se incarca repede. Asta e un lucru bun. Dar e vorba de cat mai multa informatie aici. Chai poate depasi HotNews sa zic, asa de rapid ?

    Sau o fi batut Vantu la usa la Google sa indexeze ceva rapid acolo :))

  12. Andrei spune:

    Teoria lui Emil nu este neaparat valabila.

    1. Dimineata la cafea citesc presa preferata, deci e normal sa ma plimb in site prin mai multe pagini. Daca primesc la 12 un link pe mess, cand sunt full de treaba, intru… citesc rapid dupa care inchid pagina… de aici ar putea rezulta media afisari/vizitator scazuta

    2. la o verificare rapida in trafic vedem ca intrarile din motoarele de cautare au crescut considerabil. de la ~ 1000 pe zi la 4000 poate chiar 5000 pe zi. Asta implica mai multi vizitatori care maine sau poimaine vor reintra direct

    3. tot in trafic vedem la cele mai cautate cuvinte cheie ca majoritatea sunt mai nou (comparand cu saptamanile trecute):

    – realitatea tv
    – realitatea
    – realitateatv
    etc

    ceea ce ma duce cu gandul la faptul ca daca as schimba canalul pe realitatea (nu prea ma uit la tv) as auzi constant fraze de genul: „intrati pe siteul nostru unde o sa gasiti…” bla bla…
    de aici de fapt aparand si multe intrari directe…

    In fine… probabil ar trebui studiata evolutia intr-un timp mai lung… asta pt cine are chef.

    legat de css: daca era ok nu am fi gasit in site:
    div style=’font-size: 11px; color: #8992A9; margin-bottom: 5px
    si altele de genul care nu au ce cauta acolo.

    dpdv SEO e ok. de aici si punctul 2) probabil, cu motoarele de cautare.

    zi frumoasa

  13. Vadim spune:

    Orlando, cum se poate colabora la proiectul pe care vrea sa il faca BRAT legat de monitorizarea si mai ales analiza corecta a traficului pe Internetul din Romania? Am si eu o sugestie de facut… :D

  14. Emil spune:

    Andrei, trebuie sa te contrazic:

    1. Daca si dimineata si la pranz intri de pe acelasi IP atunci media afisari/vizitatori va creste: faci 5 afisari dimineata + 1 la pranz rezulta 6 afisari pe vizitator unic (tu, pt ca intri de la acelasi calculator, IP, nu?)

    Cu alte cuvinte argumentul tau este unul care sustine teoria mea, nu invers :)

    2. Gresit. Aveau 2-3000 referreri pe zi din search. Dar chiar si luand datele tale, o diferenta de 3000 la referreri search nu justifica o crestere cu 20-30k a nr de vizitatori UNICI !!

    3. Faptul ca sunt indexati si gasiti in proportie covarsitoare dupa acele keywords este o legatura 2way cu faptul ca au doar 9-10% din total referreri din motoare de cautare; ceea ce evident trebuie imbunatatit, nu este deloc o performanta. Cand va fi indexat cel putin zilnic de gugl si va fi in top rezultate la subiectele zilei din Ro atunci vom putea spune ca sta ok la SEO

    Probabil am dezvoltat si o deformatie profesionala de caut mai intai explicatiile negativiste; cat timp am fost in netbridge si am avut legatura cu trafic.ro am descoperit cat de inventivi sunt romanii ;)

  15. Razvan Pop spune:

    Ce treaba are CSS-ul cu cresterea traficului? Si oricum nu poti afirma ca au stiut cum sa foloseasca CSS-ul. Site-ul nu este tableless, e plin de tabele inutile.

    Ori fi avand transmisii live si se uita lumea de la servici. :)

  16. Andrei spune:

    Emil: argumentul meu nu sustine teoria ta :) pt ca realitatea.net..ro care o fi… presupunem ca nu face parte din presa zilnica preferata :). La acei utilizatori ma refer eu.
    Daca facea parte din presa citita la cafea nu mai intram din mess cand primeam linkul. se presupunea ca stiu deja ce voi gasi acolo.

    2. clar. eu nu zic ca nu poate fi reala supozitia ta din primele posturi legata de autogenerare de vizitatori. eu spuneam doar ca „Teoria lui Emil nu este neaparat valabila”. E clar ca sunt cam multi refereri directi, dar aici doar fostii tai colegi ne pot lumina :)

    3. inteleg ca siteul e nou (modificat) asa ca poate fi foarte ok SEO. Faptul ca e bine gandit SEO se observa dupa ceva timp. Google nu-l imbratiseaza din prima zi.

    Razvan: cred ca au pornit de la ideea sa-l faca tableless iar spre final din graba poate sau din alte motive (lejeritate etc) l-au incropit cu tabele. Asa pare scris codul.

  17. Razvan Pop spune:

    Andrei, ma indoiesc. Daca aveau CSS in cap foloseau macar la meniuri liste. Realitatea.net foloseste CSS si cam atat. :)

    Interesant cum titlu de pe prima pagina si meta-urile reflecta ultima stire importanta. Mi se pare o idee buna… cumva.

  18. Andrei spune:

    m-am uitat pe fuga razvan, in cod. si asa mi-a lasat impresia. acum vad ca de fapt raportul cod/continut putea fi imbunatatit mult mai mult.

    Nu cred insa ca dpdv SEO este afectat. Content intra zilnic si mult, iar eu cred ca seo mai bun decat content nu exista, in afara de micile trucuri care clar ajuta iar ei au folosit cateva.

    Legat de titlu si meta-urile din prima pagina nu as fi de acord cu tine. Imi da senzatia ca il ametesc pe google. Prefer sa aleg cuvintele cheie (importante) pe care sa le folosesc pentru prima pagina. danic cu anunturi-gratuite.ro a facut acelasi lucru, deci probabil el ar putea sa ne spuna cat de mult i-a folosit :)

  19. mns spune:

    Daca tot vorbiti de realitatea.net, a observat cineva ca din 5 sau 6 septembrie nu mai merge feed-ul RSS?

  20. spirit spune:

    s-au pus biletele in vanzare la Duran Duran
    http://www.myticket.ro

  21. andreicod_1993 spune:

    Saracul STEVE imi pare rau.Cine are filmuletul sa imi trimita un mesaj pe adresa mea de mail andreicod_1993@yahoo.com Va rog frumos

Lasa un comentariu