Romanii tot romani

1. Dragos a avut ideea (felicitari!) si initiativa de a organiza un festival al blogurilor/blogerilor, vot popular, premii simbolice, socializare, etc. Gala finala a avut loc vineri seara iar ce a urmat dupa decernarea premiilor puteti citi aici. ma intreb ce se intampla daca erau ceva premii mai consistente. 

2. anul trecut in noiembrie la new york. undeva dupa amiaza spre seara, plec de la un hotel/conferinta spre hotelul unde eram cazat, distanta ceva similar intre unirii si piata victoriei. fiind dupa o zi de stat in picioare si avand o geanta nu tocmai usoara pe umar, normal, iau un taxi. ma urc, ii spun soferului unde vreau sa merg si numai ce aud ” baga-mi-as beep, ce taran, uite-l unde ma duce asta, o cursa de 6 dolari, pariez ca nu-mi lasa nici bacsis, ba da ce ghinion pot sa am baga-mi-as beep, in loc sa iau si eu un aeroport ceva”. romanul nostru vorbea cu alt roman prin statia de la taxi. dupa ce si-a mai bagat organul de cateva ori si au mai discutat despre puritatea apei din ny vs bucuresti, necesitatea folosirii unui filtru + barfa de rigoare despre neveste am ajuns la destinatie. ii dau 10 dolari si ii spun in romana sa pastreze restul (cursa facea ~ 7 dolari) si ies din masina. omul nostru sa faca infarct, iese dupa mine, isi cere scuze, ca sa nu sun la firma ca il nenorocesc, ca el nu e asa, ca e inginer venit de cateva luni la ny, etc, etc.

3 Comentarii
  1. Secara spune:

    Nu toti romanii „de afara” sunt asa: am intalnit oameni de foarte buna calitate. E drept, majoritatea prefera sa stea in banca lor si sa evite cat de mult sa se exprime intr-o alta limba decat cea vorbita in locul respectiv. Insa experienta ta cu taximetristu’ inginer demonstreaza ca nu exista o corelatie prea mare intre educatie si elementar bun simt…

  2. orlando spune:

    am dat cele doua exemple pt ca e vorba de oameni de la care ai alte asteptari. normal ca exista si exceptii, am intalnit chiar la ny romani fericiti si care ne fac cinste.

  3. […] l-am luat de la aeroport, in restul multi emigranti, din fostele state sovietive sau din Ro (gasiti aici povestea funny de care va aminteam in postul precedent) care stiu destul de putin […]

Lasa un comentariu