(continuare) lista oameni influenti in online

Daily Business a preluat subiectul si a facut un top 25 oameni influenti din online asa cum il vad ei, top pe care Cristi Manafu si Alex (Subiectiv.ro) l-au comentat deja. Tinand cont de faptul ca discutiile din precedentul post au mai luat-o pe „aratura” haideti sa ne resetam si sa pornim de la topul facut de DB, cine mai trebuie adaugat, daca trebuie  cineva scos etc. cu argumente.

P.S. Mihai, aveti niste inadvertente prin articol, eJobs.ro a fost fondat de Liviu impreuna cu Horia Nistor si Lucian Despoiu, Dani Tatar s-a alaturat mai tarziu, Silviu Sirbu a infiintat AdClick in 2001-2002 nu in 1999, iar in afara de Rate.ro a fost si cel care a lansat Videomaxul, Boom nu a fost prima retea autohtona de publicitate, inainte de Boom au mai fost Ad.ro si Goldenclick, iar fondatorul departamentului de online de la Arbomedia a fost Alex Visa.

10 Comentarii
  1. mirela spune:

    Topul e in ordinea influentei, in ordine alfabetica, in ordine cronologica sau in ordinea orgoliilor? Vad ca nu exista femei in topul vostru. Clasic…un top de barbati facut de barbati pentru barbati – criteriul de baza fiind: dupa cum s-au cunoscut pe culoare intre etaje, in business sau la bere. Hi hi :)

  2. twotimesbaby spune:

    @mirela: nominalizeaza o femeie..e liber:)

  3. […] Orlando continua topul realizat de DailyBusiness si aduce si cateva […]

  4. Mihai spune:

    @orlando
    Multumesc pentru observatii, se corecteaza/completeaza.

  5. Life Tester spune:

    ce lipseste din top?

    pai daca te uiti dupa adevaratii „arhitecti internet” nu sunt cei prezentati, sunt total altii. istoria incepe cu ICI/RNC si dr. Eugenie Staicut, continua cu primele organizatii/firme de tip ISP: PUB.ro, StarNets, PCNET, RDS, FX, etc

    ce listati voi acolo sunt mai degraba arhitectii new media, ori pionierii web/internet, gen:

    Alina-Mihaela Nemes, spameritza sefa (of ROL.ro fame)

    (si aveti acum si o nominalizare feminina, LOL)

  6. Ar mai fi cateva inadvertente, dar deja materialul e compromis, nu mai merita alte corecturi sau completari. Nu dam detalii ca nu e cazul.

  7. gigi spune:

    mda, poate fi declarat nul si neavenit…

  8. Daniel Buca spune:

    Vreau sa cred ca topul de pe DB este o enumerare neordonata.
    Ideea e ca din acel „top” lipsesc oameni de valoare care au investit in online (timp, bani, pasiune) inca de la inceputuri.
    Deasemenea, exista oameni a caror valoare nu o contest dar nu au ce cauta in acel top.

  9. alx spune:

    Ma bag in seama si eu ca un novice… am urmarit discutiile pe tema asta, si, daca nu ma insel, nu s-a ajuns inca la un rezultat cat de cat acceptat sau acceptabil pt o majoritate:
    Lucrul asta imi ridica urmatoarele semne de intrebare:
    1- fie online-ul .ro mai are mult pana la maturizare
    2- fie, este patronat de spiritul specific balcanic, in care (cum spunea un grec) domina principiul:”vorba, vorba si nu fatzeam nimica” :)

    Sunt curios sa vad care va fi deznodamantul sau daca va exista unul… poate ca nu trebuie sa existe o concluzie sau final in toata povestea asta… :)

  10. Radu TOFAN spune:

    La fel si eu, novice totusi … intrebare: sunt prin internetul asta cam din 2000. Nu socializez pe bloguri, la un moment dat polemizat cu unii pe un forum de „specialitate” dupa care am renuntat.
    Se ridica statui pentru diverse initiative online, dar nu am auzit pe nimeni sa discute despre cei care se ocupa de sustinerea siteurilor. Firmele autohtone care furnizeaza servicii de hosting. Este o munca titanica, esti expus precum un portar intr-o echipa de futzbal, la noi fiecare greseala se vede dar .. apreciati sunt doar atacantii (vezi proprietarii de siteuri).

    Nu vreau nici sa-mi fac reclama, nici sa-mi ridice cineva statuie vreau doar ca acele 3-4 firme care chiar pun osul la treaba in acest sector de activitate, macar sa fie mentionate intr-o nota cu litere mici atunci cand sunt premiate etc.

    Sa ne citim sanatosi.

Lasa un comentariu