gata, avem Brat

s-a lansat aseara, o sa revin pe subiect, pana atunci doar o scurta observatie, masini.ro si promotor.ro sunt foarte aproape la nivel de unici/luna, mai exact 181,730 pt masini.ro si 170,400 pt promotor.ro (autovit si automarket nu apar inca)

mai cititi ce s-a scris despre asta in ZF (btw, Zf-ul sta EXCELENT :)), Daily Business, la Vivi si la Iulian

16 Comentarii
  1. Virgil spune:

    Cine din cei doi crezi ca e mai aproape de adevar conform tabelului din dailybusiness :

    http://www.dailybusiness.ro/up/brat-trafic.xls

  2. orlando spune:

    DB cred ca a calculat gresit daca a ponderat cifrele din trafic si nu a luat pur si simplu unicii pe zi care sunt absoluti (un user la 24 de ore)

  3. Andrei Rinea spune:

    Inca o sursa de dezinformare (XLS-ul de la DB)… Oameni care fac ceva la care nu se pricep.

  4. Mihai spune:

    In articolul DB sunt doua excel-uri, pentru ca sunt prezentate doua tipuri diferite de calcul. Al doilea excel (http://www.dailybusiness.ro/up/brat-trafic2.xls) prezinta date luand in calcul criteriul enuntat de Orlando (unici pe zi absoluti, comparat zi cu zi). Acolo diferenta este mult mai mica intre BRAT si Trafic.ro, de doar 1%. Problema la aceasta metoda de calcul este ca pune fata in fata numai 5 zile din septembrie (perioada 26-30 septembrie), singura disponibila pentru acest tip de calcul.

  5. so_be_it spune:

    La afisari e greu sa compari trafic si brat, pentru simplul motiv al pozitionarii scriptului in site…Brat contorizeaza afisarea inainte chiar sa se afiseze banner-ul… :D

    Asa ca , sa ne rugam sa functioneze flawless ad serverele :))

  6. […] scurt, de aseara, dupa Toolbox, via Orlando si Adrian, BRAT publica primele rezultate.Moment foarte asteptat si anticipat de multi webmasteri […]

  7. adi spune:

    Cateva din ZF

    „Prin afisare se intelege incarcarea in browserul unui vizitator a unei pagini web. Daca un vizitator incarca aceeasi pagina de mai multe ori, in aceeasi zi, asta inseamna cinci „afisari”. Prin urmare, numarul de afisari nu depinde nici de paginile afisate, nici de numarul vizitatori care viziteaza siteul.”

    Daca incarca de mai multe ori o pagina inseamna mai umule afisari, nu 5.

    Si inca ceva offtopic. Sistemul de login de la zf nu functioneaza, initial m-am trezit logat pe contul altui utilizator, iar dupa ce am incercat sa ma reloghez pe contul meu, nu a mai mers logarea deloc.

  8. Alexandrescu spune:

    ps: deja am o idee buna cum o sa se faca MP-urile in urmatoarele 6 luni. as bate chiar pariu pe lada aia de bere care inca nu a sosit:)

  9. ionescu spune:

    Care (mai) este rostul SATI ?
    Ca nu pot sa cred ca regiile vor face MP-uri dupa aceste cifre. Cine ar vinde cuiva o afisare la care nu stie daca s-a afisat sau nu bannerul publicitar ?

  10. Bobu spune:

    Nu exista 2 sisteme de contorizare care sa furnizeze aceleasi rezultate.
    A face o comparatie intre ele (brat, trafic, analytics) nu mi se pare propice.

    http://www.roportal.ro/discutii/blog/roportal/mesaj-2757.html

  11. Iuliana spune:

    Cred ca e important sa ne pastram focus-ul aici. Avem rezultatele cantitative. Sa vedem utilitatea lor in viitorul apropiat si cat de repede se vor integra in MP-uri/RC-uri, avand in vedere ca nu exista un reper generalizat, acceptat de toata lumea. Vom putea vorbi mult mai business oriented cand vom avea studiile calitative. Desi mai e ceva de asteptat.

  12. […] succesul”, am citit insa despre toate astea, scrise altfel insa, la Iulian, Orlando, Dragos sau Vivi si chiar si la colegul […]

  13. Bebe spune:

    autovit.ro nu apare (si va dura pana ca eventual sa apara) pentru ca nu este inscris in BRAT. Pur si simplu astept sa vad daca aceasta mult-asteptata Sanziana in web-ul Romanesc se dovedeste a fi ceea ce multi asteptam. Reactiile de dupa publicarea primelor rezultate BRAT nu este ne natura sa ma treaca in categoria celor ce vor alerga sa se inscrie. Ne permitem asta pentru ca nu publicitatea este sursa noastra principala de venituri…
    Off-topic sigur, dar pentru mine important, alaturarea autovit.ro / automarket.ro este dureroasa, pentru ca pui alaturi de autovit.ro un site care nu face decat sa continue furtul de informatii desi le-am explicat clar ca nu suntem de acord cu asta… Sub pretextul unei asa-zise indexari facute contrar vointei noastre si fara posibilitatea de a evita asta, datele sunt furate si stocate la ei (usor a vedea originea pozelor). Iar daca BRAT va monitoriza un astfel de site, in mod cert noi nu vom fi niciodata pe listele BRAT.

  14. […] baza acestor diferente? Care sunt solutiile pentru a le rezolva?Au mai scris despre studiul BRAT: Orlando, Vivi, Comanescu, Maddy, Nona si ZF si […]

  15. […] ok sa speculeze inclinatia pietei spre asa ceva. Nu am comentat nici cand Bebe de la Autovit i-a acuzat de furt, daca asa au inteles sa intre pe piata de anunturi, iarasi fine with me/us, mergem […]

Lasa un comentariu