chiar functioneaza

da, internetul chiar functioneaza iar ieri, pentru prima oara cu adevarat in cei 8 ani de zile de cand am intrat in acest business, am primit „cecul in alb” de la unul din clienti. stateam si-l ascultam cum spune ca anul asta va avea prezenta permanenta, cum anul asta daca e nevoie va muta din bugetele tv si presa catre internet, cum anul asta vrea internet cat mai mult pt ca rezultatele de anul trecut au fost foarte bune. yep, functioneaza.

la ordinea zilei, disputa dintre vodanet si imedia. Radu spune „grow up”, Vivi critica acid, eu spun ca e abia inceputul. pe o piata in care apar banii, in care apar investitori, e normal ca fiecare sa vrea o felie cat mai mare, o pozitie cat mai in fata la spectacolul care va incepe. iar daca pentru asta trebuie sa-ti lovesti adversarul sub centura, eventual si in fata unui public cat mai numeros, why not? peste ani va conta cel care ramane in picioare adica cel care face bani (fusu dixit). nu spun ca e corect ce se intampla spun doar ca nu ar trebui sa ne surprinda asa de tare cand e vorba de bani. oamenii se schimba.

Later update: Arbomedia intra in joc puternic afirmand ca a facut cat imedia + vodanet la un loc.  nu multi au remarcat insa  ca neogen-ul chiar a facut (declaratia lor o gasiti printre randuri aici) mai mult decat imedia + vodanet la un loc, iar ceea ce este cu adevarat interesant este ca ~80% din incasari (estimare proprie) sunt facuti din site-ul de joburi adica din vanzarea de servicii online adica non publicitate. remarcabil.

January  (2006)   4,861,864  
December (2005) 4,000,622  
November (2005) 4,156,087  
October  (2005)   3,087,318 

cifrele reprezinta numarul de vizitatori din reteaua Boom.ro pe ultimele 4 luni de zile. Aici si aici gasiti dovada ca cifrele ar trebui sa fie cele care vorbesc, peste 70,000 de vizitatori unici in ultimele 24 de ore. yep, chiar functioneaza.  

5 Comentarii
  1. […] UPDATE: Orlando – asta cu “last man standing” s-ar putea lasa cu ultimul stinge lumina. Exagerez, dar in nici un caz razboiul asta nu ajuta trendul crescator pe care il descrii. […]

  2. radu ionescu spune:

    on neogen – cum zice si doru, nu poti compara mere cu pere.

    Oricum, de remarcat calin care s-a tinut de cuvant (mereu) – so isi merita nickul cu care il enervez de fiecare data de „milionarul internetului romanesc”.

  3. Iulian Toma spune:

    Nimeni nu a remarcat ca pana la urma ca Vodanet vorbeste despre 1 milion cu solutii de marketing online si nu de publicitate online clasica chiar din al doilea paragraf al materialului
    http://www.adplayers.ro/?id=3&news=853 .

    Altfel, ma gandesc cu groaza cand vor cere 170 de site-uri de la Arbomedia pe publicitatea online o suma undeva intre 5 si 10 milioane de EUR.

    Sau publisherii care au externalizat publicitatea online la Netbrige in reteaua boom vreo 10-25 milioane. Atunci sa te tii. Probabil ca dupa stirea vodanet oricum toata lumea o sa se gandeasca sa „tipareasca” ziarul numai pe internet, sa nu mai dea bani la tipografii. Si ca fetele si baietii de la chioscurile de ziare vor vinde numai bere si tigari :)

  4. […] – unici – numarul de vizitatori ai unui site pe o anumita perioada de timp. un vizitator inseamna ca este unic daca indiferent de cate ori viziteaza un site in perioada pentru care facem masurarea el este numarat doar o singura data. cifrele date de mine aici despre vizitatorii unici din Boom.ro reprezinta suma vizitatorilor unici care au vizitat cel putin o data cel putin unul din site-urile aflate in portofoliul Boom.ro. Daca in luna respectiva a vizitat de mai multe ori acelasi site sau daca a vizitat 3 site-uri o singura data fiecare userul este numarat doar o data. Intervalul de timp pentru masurare difera, in Boom se masoara o data pe luna, in Trafic.ro de exemplu se masoara o data la 24 de ore. […]

Lasa un comentariu