Asa incepe*

Studiourile americane si cei mai importanti provideri de internet (AT&T, Comcast, Verizon, Cablevision, Time Warner Cable) de peste ocean, dupa negocieri care au durat ani de zile, au batut palma in ceea ce reprezinta cea mai importanta decizie in lupta cu pirateria: clientii care utilizeaza internetul pentru a descarca materiale video sau audio purtatoare de copyright vor fi avertizati prin email sau prin alte metode. Avertizarile evolueaza de la simple notificari pe email pana la masuri mai dure ca reducerea vitezei de conectare si chiar blocarea conexiunii.

Industria de la Hollywood incearca prin aceste masuri sa-si reduca pierderile de ~ 16 miliarde USD/an cauzate de piraterie, pe fondul reducerii vanzarilor de DVD-uri precum si a cresterii consumului de servicii online de tipul Netflix (care Netflix a anuntat zilele trecute extinderea in 43 de tari din America Centrala si de Sud). Ceea ce e mai important si cred ca trebuie retinut, prin aceasta colaborare studiourile ar putea avea practic acces la datele complete ale abonatilor de internet care le pirateaza produsele. De urmarit.

“The I.S.P.’s want to cooperate with Hollywood because the carriers recognize that their own growth depends in part on bundled content strategies,” said Eric Garland of BigChampagne, which tracks online media traffic. “They don’t want to be just utilities providing Internet access, but premium content distributors as well.”

The system announced on Thursday involves a series of six warnings that an Internet provider can send to a customer whom the media companies have identified as a possible copyright infringer.

The warnings escalate from simple e-mail notifications to, at levels 5 and 6, a set of “mitigation measures,” like reduced connection speeds or a block on Web browsing. As the alerts progress, a customer must acknowledge that he understands the notice. Customers will also have the opportunity to contest the complaint.

Stirea intreaga in New York Times

* „Asa incepe” e marca inregistrata Razvan Exarhu :)

5 Comentarii
  1. Alex Popescu spune:

    … si tot asa se termina si doar dincolo de ocean. Informatia si dreptul la informatie sunt privite si regulate diferit in Europa. Plus ca banii Hollywoodului nu ajung atit de usor in Europa.

  2. orlando spune:

    Cred ca asa incepe, vezi ce se intampla in Franta si UK

  3. George spune:

    @Alex Banii Hollywoodului trec prin Europa, mai exact Germania- Bavaria. Germania are o lege extrem de utila productaorilor de film: deducerea cheltuielilor inca din stadiul de preproductie.

    @Orlando – In Germania la fel, Waldorf Frommer e o echipa de avocati ce lucra in numele celor mai mari studiorui de poductie din Bavaria. Momentan trimit amenintari de genul: platesti suma de ~900eur sau iti deschidem process. Foarte multi platesc de frica, chiar daca boacana o fac copii. Iti trimit Hash-ul fisierului, IP-ul numele etc. Sunt chiar si companii fantoma care fac asta, nu neaparat in domeniul asta, iar din cazua asta sunt si multi care nu se sperie. Oricum am inteles ca vor sa creeze si cateva precedente. Pana acum cateva procese s-au terminat cu plata a 100 eur nu 900. Cele mai multe sunt pierdute din cauza unei porti legale legata de securitatea routerului pe wi-fi.

    Producatorii sunt interesati de pietele mari in momentul asta, cred ca mai e ceva timp pana sa se intample asta in ro si daca se va intampla asta, oamenii vor considera ca li se face o mare, mare nedreptate,

  4. Iulian Andrei spune:

    Pana ajunge la noi mai putem pirata 10 ani lejer :)

  5. Ciolo spune:

    asa incepe… ce? nu le-ar mai ajunge cocaina sa-si prajeasca creierii si apoi sa ne imbuibe si pe noi cu productii de doi lei. Nu va incepe nimic, pentru ca pe motivul drepturilor de autor nu poti sa anulezi „bill of rights”. Este doar o miscare diversionista intr-un joc mult mai mare.

Lasa un comentariu