Scurte, 01 Mai 2018

1. Numarul de mesaje din WhatsApp plus Messengerul Fb a ajuns la 100 miliarde/zi. Comparativ, zilnic se trimit aproximativ 20 miliarde sms uri worldwide.

2. Singurele tari din top – SUA, China, Germania, Japonia, Franta, India si Marea Britanie – care si-au redus, in ultimii 10 ani, procentul datoriei din PIB ul generat sunt India si Germania. China, desi a crescut de la 27% la 51.2%, ramane cea mai putin indatorata. La polul opus este Japonia unde datoria a ajuns la 236%.

3. Twitter genereaza mai mult de 50% din venituri din reclame video. Asta inseamna, daca aplicam procentul la veniturile din ultimul trimestru, spre $300 milioane. Cam cat toata piata de publicitate tv din .ro pe un an.

4. Wall Street ul se asteapta ca Apple, dupa ce si-a repatriat profitul, sa anunte ca va inapoia actionarilor, prin dividende si rascumparari de actiuni, aproximativ $100 miliarde.

5. Alitalia a pierdut, in medie, +2 milioane euro/zi in primul trimestru din acest an

6. T-Mobile SUA cumpara Sprint pentru $26 miliarde in incercarea de a concura AT&T si Verizon

7. Avergers: Infinity War a devenit filmul cu cele mai mari incasari in primul weekend de la lansare, $630 milioane, depasind Star Wars ul, A Force Awakens

8. Olanda, cu o suprafata de 5 ori mai mica decat a Romaniei, este al doilea exportator de mancare din lume, dupa SUA.

Un comentariu
  1. Iulian spune:

    La treaba cu Olanda nu-i numai de invidiat. Au cea mai mare amprentă de carbon. Consumă cu 25% mai mult decât se poate regenera. Plus ca probabil fiind și taxarea foarte mică acolo, multe firme sunt doar înregistrate acolo.

Lasa un comentariu