Google

Cifre exceptionale pt Google care joi a anuntat rezultatele financiare pe primul trimestru din 2008, rezultate asteptate cu interes de piata. 1.31 miliarde USD profit (in creste cu 31% fata de perioada similara a anului 2007) la o cifra de afaceri de 5.19 miliarde USD (in crestere cu 42% fata de perioada similara a anului trecut). Dupa anuntarea rezultatelor actiunile Google au crescut cu ~ 20% ajungand la aproape 540 USD.

Rezultatul Google aduce o nota de optimism pe o piata, cea americana + cea de internet, aflata(e) in perfuzii dupa criza financiara din ultimele luni si dovedeste faptul ca cei de la Google au capacitatea de a performa exceptional si in conditiile unei piete aflata in dificultate.

De remarcat faptul ca, probabil pentru prima oara, veniturile din piata internationala (non SUA) au depasit (51%) veniturile de pe piata americana. De vazut in ce masura raportul euro-dolar a influentat acest lucru.

Una peste alta, o veste foarte buna pt toti cei care activeaza/activam in businessul de internet.

Later update: asa cum s-a anuntat zilele trecute, in Romania, Google a ramas fara reprezentant dupa ce Radu Tudorache a ales sa-si continue cariera la Romtelecom. Biroul din Romania al celor de la Google va fi coordonat, momentan, de la Londra.

6 Comentarii
  1. JimmY spune:

    Intotdeauna Google va avea o cifra mare de afaceri, la fel si ca profit!

  2. Mugur spune:

    vom vedea, asteptam sa se bage si ei in telefonie mobila si atunci mai vorbim :-)

  3. flirt spune:

    interesanta alegere

    sa lasi o companie internationala si profitabila (care intra pe o piata virgina) si sa sari la una care a avut pierdere, este mamut (=se misca f. greu), este pe o piata super concurentiala, trag toti operatorii cu oferte (din ce in ce) mai bune in ea, iar cand va intra RDS puternic in 3G va fi canibalism curat…

    (plus mamut organizational, cu sefi, peste sefi, peste sefi…)

  4. […] Bun, serios acum, rezultatele Google au fost asteptate cu nerabdare de toata piata si clar reprezinta un balon de oxigen pentru industria de advertising online faptul ca Google a performat in ciuda crizei pietelor finanicare – mai pe larg in Daily Business si la Orlando.  […]

  5. Ovidiu Miron spune:

    Google-ul este un adevarat model de succes. Sa ajungi sa ii ofertezi pe cei de la Yahoo este ceva cu adevarat uimitor.

  6. thinking... spune:

    @flirt – e foarte misto sa fii sef in Romtelecom, muuult mai bine decat sef intr-o multinationala. In principal, intrucat firma e in pierdere, nu te intreaba nimeni daca esti eficient sau nu, ca oricum nu se vede. Iar Tudorache ma astept ca se duce fie la dept. de Clienti mari (sau relatii operatori, nu mai stiu cum ii spune acum) – adica acolo unde se invart bani multi de tot, ori la Juridic – unde e cald si comod, chiar nu te intreaba nimeni de vorba, job de familist, ce mai.

Lasa un comentariu