Protv-ul „duduie”

Pe o piata a publicitatii TV estimata de oficialii CME la 216 milioane USD, in crestere de la 191 milioane USD in 2015, televiziunile Protv au livrat anul trecut venituri totale de 173 milioane USD si OBITDA (profit operational) de 62 milioane USD.

Cifrele sunt in crestere fata de 2015 cand Protv a generat 157.5 milioane USD, ca venituri si 41 milioane USD, profit. Diferenta dintre operatiunile din .ro si cele din Cehia, cea mai mare piata pentru CME, s-a redus considerabil, cehii livrand 190 milioane USD venituri si 77 milioane USD ca profit operational.

Ce e cel mai important, marginea cu care opereaza Protv & Co a crescut spectaculos, de la 26.1% la 35.9%, foarte aproape de cei 40% cu care opera pana in 2008. La fel de important, 40 milioane din cei 173 milioane din dreptul veniturilor sunt bani de la „cablisti”.

Altfel, Croatia si Bulgaria raman „oile negre” ale CME-ului, ambele cu cresteri negative si la venituri si la profitul operational.

Un comentariu
  1. Cristian Toth spune:

    Orlando, este bine spus „duduie”.

    As vrea un control de la ANAF sau ITM. Angajatii au contracte de 8 ore iar ei lucreaza intre 10-16 ore, de aici rezulta munca la negru. PROTV-ul nu are un sistem de pontaj unitar la nivel de societate. Vorbim de mii de ore neplatite. Se raporteaza catre stat doar ce este in contract, 8 ore/zi. PROTV plateste la stat taxe doar pe ce declara. Sunt oameni apropiati celor de la Praga care arunca banii pe productii nefericite si nimeni nu ii ia la intrebari. Salariile in PROTV nu au mai fost marite de 8 ani. Nu se investeste un leu in angajati.

    …deci „duduie”.

Lasa un comentariu