Un investitor CME cere vanzarea companiei

An activist shareholder is one using an equity stake in a corporation to put public pressure on its management.[1] The goals of activist shareholders range from financial (increase of shareholder value through changes in corporate policy, financing structure, cost cutting, etc.) to non-financial (disinvestment from particular countries, adoption of environmentally friendly policies, etc.).[2] The attraction of shareholder activism lies in its comparative cheapness; a fairly small stake (less than 10% of outstanding shares) may be enough to launch a successful campaign. In comparison, a full takeover bid is a much more costly and difficult undertaking. Sursa

A aparut primul activist investor pentru CME, compania care detine in Romania statiile Protv: Eric Semler, managerul TCS Capital Management, cel mai mare actionar minoritar de la CME, cu o participatie de 10.9%.

Semler, desi multumit de felul in care CME e condusa, este nemultumit de pretul actiunilor si a cerut public angajarea unui consultant financiar pentru vanzarea companiei. El crede ca singura solutie pentru cresterea „stockului” este vanzarea companiei care ar fi suficient de atractiva tinand cont de pozitia in Europa Centrala si de Est + faptul ca detine pozitia de lider in Cehia si Romania.

CME este detinuta in proportie de 45.2% (dar cu 49.4% din voturi) de catre Time Warner dar are printre actionari si 65 de hedge funds.

In acest moment capitalizarea pe bursa a CME este sub 300 milioane USD, o evaluare mica daca tinem cont ca doar televiziunile Pro valoreaza probabil +/- 300 milioane USD, insa compania are datorii 1 miliard USD pentru care plateste anual 150 milioane USD dobanda.

Sursa

Lasa un comentariu