Trei intrebari despre Paper

Facebook a lansat ieri, in SUA, Paper, o aplicatie similara cu Flipboard, e plin netul de info pe subiect asa ca trec la intrebari:

1. Paper este o aplicatie care va concura pentru timpul userilor cu aplicatia nativa Facebook?

2. Paper e ceva „elitist” pentru „crème de la crème” dintre userii Facebook astfel incat sa poata vinde advertisingul mai scump si variat?

3. Paper e viitorul Facebook sau viitorul Facebook-ului?

7 Comentarii
  1. dragos spune:

    raspunsul e da la toate 3 :-))

    E o miscare defensiva, ca si instagram sau poke, justificata de inca un posibil revenue stream, deja azi e numarul 2 in US ca si downloads.

    Lumea intra pe facebook sa vada ce a mai facut gigel sau pentru conversatii despre ultima vacanta la ski. Top of mind pentru stiri nu e FB, intri pe twitter pentru news sau pentru second screen.

    Plus ca, la rece vorbind, in stiri agregarea/curarea de stiri bate breaking si long forms.

  2. Costin spune:

    3.1. Facebook va fi un pachet de aplicatii mobile? :-)

  3. […] paper – Dragos Novac – Facebook lanseaza astazi aplicatia “Paper” – Dragos Stanca – Trei intrebari despre Paper – Orlando […]

  4. Andu spune:

    @Costin Mark asa zice

  5. Costin spune:

    @Andu: tks pentru link!

  6. Dragos spune:

    Nu-ti raspund la intrebari dar iti zic cum e:

    E ok da nu prea, desi dpdv design si interactiune e spectaculoasa, ma enerveaza lipsa controlului asupra contentului, sunt categoriile lor prestabilite si vezi mult junk pana citesti ceva ok + tile-urile cu articole sau posturi sunt EXTREM de mici si chiar sub degetul de swipe, ceea ce e iar enervant.

    Overall e misto sa te uiti la ea, sa o admiri, dar de utilizat – neah, Feedly e de 100 de ori mai tare pt content, chiar si asa fara design si animatii spectaculoase si aplicatia nativa de Facebook pentru Facebook + ca eu nu cred in cardview browsing e mult prea artificial, e mai natural scroll-ul vertical.

    PS Sa retii ca critic o aplicatie facuta de Apple :D si ca in cazul de fata apreciez mai mult lipsa designului (Feedly) decat spectacolul de la Paper (tipul care a facut toata aplicatia e ex-Apple, a facut tot UI-ul mac os x si ios 6 + UI de la NEST)

Lasa un comentariu