Apple vs Microsoft

Istoria rivalitatii dintre cei doi giganti IT din 1984 pana azi intr-un infografic detaliat, aici.

2 Comentarii
  1. Dragos spune:

    La cum arata cred ca e facut de cineva de la Microsoft :))

  2. Secara spune:

    @Dragos

    Ochiul de artist isi spune cuvantul :)

    Insa dpdv al business-ului, e un articol cam aiurea (cel putin in ceea ce priveste comparatia pretului actiunilor) caci nu ia in calcul ajustarile de pret ca urmare a split-urilor.

    Adica cand pretul unei actiuni devine prea mare, actionarii pot decite sa-si o actiune poate fi impartita (un actionar poate primi pentru o actiune „veche” mai multe actiuni noi – mai multe la http://en.wikipedia.org/wiki/Stock_split). Daca vrei sa afli despre split-urile Micrososft si cam cat ai fi castigat daca ai fi putut cumpara actiunile Microsoft la prima lor oferta de actiuni vezi articolul http://www.ehow.com/about_5077008_microsoft-stock-split-history.html – un randament de 285 de ori, adica pentru fiecare dolar investit in mai 1986 ai primi azi 285 de dolari. Iar ca sa vezi cam ce bani ai fi facut investind in Apple, vezi articolul asta: http://bits.blogs.nytimes.com/2011/03/10/if-you-bought-apple-stock-instead-of-products/

    CONCLUZIA: investitiile pe termen lung in companiile tehnologice ce produc lucruri folositoare sunt noile mine de aur ;)

Lasa un comentariu