Adobe catre investitori: business-ul nostru poate fi afectat

Intr-o nota completata catre SEC (Securities and Exchange Commission), Adobe avertizeaza asupra riscului ca business-ul sa fie afectat de posibila excludere de pe iPhone si iPad (iPad-ul nu suporta Flash, iar recent anuntatul iPhone 4.o  nu va mai suporta decat aplicatiile scrise direct pentru sistemul de operare iPhone si care nu vor utiliza softuri „intermediare”).

“To the extent new releases of operating systems or other third-party products, platforms or devices, such as the Apple iPhone or iPad, make it more difficult for our products to perform, and our customers are persuaded to use alternative technologies, our business could be harmed”

Via Bloomberg

De citit si „Apple Gives Adobe The Finger With Its New iPhone SDK Agreement” (aici) precum si raspunsul Adobe: “Go Screw Yourself Apple” (aici)

8 Comentarii
  1. Dan spune:

    Da, deja dezbaterea e incinsa si comentatorii au propriile preferinte si proprii preferati in disputa Apple-Adobe. Eu m-am mai delectat si cu Adobe will be fine without Apple si cu Why Apple Changed Section 3.3.1. Tot pe Daring Fireball gasiti si o discutie despre alte metode/unelte pentru construit aplicatii iPhone/iPad afectate de masura Apple. Din cate inteleg insa deocamdata Apple doar a „propus” modificarea sectiunii 3.3.1., dar nu a batut-o in cuie. Urmeaza discutii. Pe Daring Fireball e insa clar de ce nu vor aparea alte modificari dupa discutii.

  2. Cristi spune:

    Cine ar avea mai mult de pierdut daca Adobe anunta ca Photoshop nu va mai fi disponibil pentru Mac ?
    Softurile Apple ar acoperi plecarea Apple de pe Mac ? Aperture probabil ca va creste cu toate ca actualmente are o piata cam mica. Dar cine inlocuieste Photoshop-ul ?

  3. orlando spune:

    Adobe nu isi permite sa ia o asemenea decizie

  4. Andrei Rinea spune:

    Sunt tare curios cum va fi cu Windows 7 Mobile… ca daca le da dejtu’ si Microsoft atunci s-ar putea adanci rahatul. Dupa cat de tare impinge Silverlight 4.0 din spate, Microsoft ar putea face asta. Si doua lovituri consecutive incasate pentru Adobe..

  5. Dragos spune:

    Da se poate asa ceva, intreb nu stiu, sa se planga Adobe ca din cauza politicii Apple businessul lor ar putea fi afectat, pai nu asta e competitia? Face fiecare pentru el, isi dezvolta pentru el si nu e obligat decat DACA vrea sa faca ceva impreuna cu third party. Cel putin asa ma gandesc eu…

  6. orlando spune:

    da, fiind o companie publica (listata) cam sunt obligati

  7. […] care Nokia, de exemplu, o are implementata de ani de zile (vezi N95 8GB), agitatie alimentata si de controversele aparute in urma deciziei Apple de a suporta aplicatii scrise fara softuri intermediare precum […]

  8. uliise spune:

    Chestia asta a fost ceva de genul „foamea-n cur ma-npunge unde merg ea to m-ajunge” :) Adobe se leaga de niste detalii degustibus et coloribus in loc sa inoveze ceva mai spectaculos/ breakthrough la Photoshop

Lasa un comentariu