de week-end

– ieri, pt prima oara (cred) in acest an nu am deschis deloc pc-ul. sunt fericit, se poate, credeam ca sunt pc/internet addicted :)

– suntem in 19 nov si afara sunt 15 grade, daca nu m-as uita in calendar as spune ca vine vara … vremea asta imi aduce aminte de decembrie 1989 cand jucam fotbal intr-un tricou cu maneca lunga pe o vreme la fel de frumoasa. cand vine zapada (nu ca i-as duce dorul)?   

– am fost aseara la Borat. Am avut de ales intre Children of men (preferatul meu) si Borat si cum gasca a vrut Borat m-am supus majoritatii. Daca treceti peste scenele a la Jackass (filmul e interzis sub 18 ani) veti vedea unul dintre cele mai ironice filme la adresa SU(and)A si a americanilor. Mai e de spus ca actorul principal (Sacha Cohen alias „Ali G”) e evreu (evreii sunt un subiect de bascalie in film), ca in Kazahstan se vorbeste romana la greu (explicabil prin faptul ca s-a filmat in .ro) si ca nu mi-am dat seama daca scenele penibile (la concursul de rodeo, la postul tv, interviurile cu politicieni etc) sunt regizate sau sunt reale (stie cineva? eu inclin sa cred ca nu au fost regizate, dupa modelul Michael Moore).

14 Comentarii
  1. gabi spune:

    scenele sunt reale. ma rog, reale in sensul ca protagonistii au fost mintiti ca filmul e un documentar care nu va fi niciodata difuzat in sua ci numai in belarus (da belarus. probabil kazahstan era prea greu de pronuntat). asa ca au semnat linistiti hartiile, au primit pana la 400 de $ si acum vor sa dea in judecata producatorii.

  2. Florin Grozea spune:

    Aseara am fost si eu la „Borat”. Am ras. E seek, omul. Nu m-am simtit jignit sau scandalizat, cum am aflat ca s-a intamplat in State si chiar in Romania! Omul a facut o comedie in format documentar, cu umor foarte american la baza, american pentru face misto de prejudecatile, incultura, snobismul, limitarea americanilor, iar (paradoxal) americanilor le place asta!

    Nu e genial, e amuzant si atat. Am simtit ca a fost cam scurt, si ca, desi a atins aproape toate problemele americane (feminismul, xenofobia, rasismul, studentii drogati, evanghelismul, Irak, mandria americana) putea sa intre mai mult in detalii.

  3. Adrian Soare spune:

    Toata lumea a vazut aseara Borat ? :))

    Florin … cauta pe youtube si vei vedea cate scene au fost sterse din film. Daca se adunau si alea mai erau 30 min in plus

  4. jaune_tom spune:

    Scenele alea unt reale…asa sustin cel putin ziarele englezesti si Newsweek

  5. radu ionescu spune:

    culmea – si eu tot aseara :)

    e un foarte bun film ca sa scapi de stress.

  6. Borat rulez. Aia cu town rapist e tare rau.

    Si nevasta-sa romanca.

  7. Film bun daca ai suficienta minte sa-l intelegi.

    Diferit de ceea ce vezi in mod normal in filmele de azi, doar un pic cam trist daca-l vezi ca roman si incepi sa-ti dai seama ca sate ca cel al lui Borat sunt sute in Romania…

  8. Simple spune:

    Si mai trist mi se pare mie faptul ca incercand sa ironizeze Kazahstan-ul, ne-a gasit pe noi suficient de lookalike cat sa filmeze aici toata povestea….

  9. albeenah spune:

    Da despre Children of men nu zice nimeni nimic…Borat a filmat in Romania dar children of men s-a filmat cu cineva DIN Romania respectiv Oana Pellea si a avut o prestatie f mishto…hai sa vorbim si despre lucruri mai serioasa. Ajunge un maimutoi cu glume de 2 ani inel sa scoata peste 10 comentarii la un post…of of mei mei

  10. cristina spune:

    si a vorbit in romana, dar fara sa fie traduse replicile ei :)

    clive owen este misto (m-am indragostit irevocabil de el dupa Closer), ca sa nu mai vorbim de michael cain alias jasper si de cuibul lui admirabil de hippiot.
    altfel, daca as fi carcotasa as comenta mesajul propagandistic: nu mai emigrati, caci iata ce va poate astepta…o fi regizorul mexican dar nuvela este scrisa de o britanica:)

  11. Gusti spune:

    eu ma refer la punctul 1. stai, linistit. esti dependent. doar s-a-ntimplat sa nu deskizi pc-ul :D

  12. zina izetzet spune:

    fazele din borat (car salesman, evreii, pamela si altele nu erau regizate). asta nu inseamna k e un film bun. sa zic ca am ras de 2 ori, inimaginabil mai mult decat la „trei frati de belea”. cat despre children of man nu am decat a zice ca dau acatist pt clive owen la oscaruri

  13. alex spune:

    Am fost aseara la children of men si il recomand. Foarte bine facut iar actorii, pe masura. Tre’ sa apreciem ca o romanca joaca intr-un film atat de bun insa ce m-a pus pe mine pe ganduri este ca pentru Alfonso Cuaron, tiganul „tip” este roman.
    Un film in care tragicomedia este omniprezenta pana la final. Din ce am auzit despre el, se pare ca la sfarsit exista si o concluzie(un monolog), insa cred ca cei de la studio se grabeau sa vada meciul fiindca s-a terminat fara… :)

  14. […] trist mi se pare mie faptul ca incercand sa ironizeze Kazahstan-ul, ne-a gasit pe noi suficient de lookalike cat sa filmeze aici toata […]

Lasa un comentariu