dimineata devreme

in aceasta dimineata ma suna doi parteneri, unul pe la 8:50 si celalalt pe la 9. ambii incep convorbirea prin a-si cere scuze pt ora matinala insa etc etc. m-a intrigat si surprins in acelasi timp, chiar a devenit 9 o ora asa de matinala? :)

tot azi dimineata ma uitam la bizbazar, emisiunea de stiri economice a antenei 3, unul din subiecte fiind economia comunista si felul in care functiona. mi-am adus aminte ca parintii mei, pe vremea economiei comuniste, incepeau lucrul la 7 dimineata astfel incat undeva in jur de 6 si un pic ieseau pe usa (asta dupa ce pe la 4 si ceva se duceau sa puna sacosa cu sticle la coada de la lapte, sana si smantana).

si tot azi dimineata am aflat ca anul acesta pib-ul, pentru prima oara dupa revolutie, va ajunge la acelasi nivel cu cel din 1989. dupa 16 ani.

13 Comentarii
  1. Mihai spune:

    ce matinal ai scris post-ul asta :))

  2. anonymous spune:

    Poate scoti chestia aia cu „Pictures At An Exhibition” din Header ca e lame.

  3. Mihai Cristescu spune:

    Da Orlando, din pacate ora 9AM e cam matinala pentru vremurile astea. Eu as fi preferat oricand un program incepand cu ora 8, sa mai poti avea cateodata timp si de viatza personala dupa amiaza, dar realitatea este ca nu creste nici iarba la ora aia :)
    Pur si simplu nu vei avea cu cine sa lucrezi la ora aceea caci depinzi de toti ceilalti parteneri care au ore mai tarzi de inceperea programului. Si eu, din pacate, cunosc suficient de multa lume care nu pot functiona inainte de 9.30AM :)
    Totusi eu sunt un optimist si cred ca in timp se va reveni la niste ore mai matinale de inceperea lucrului (si implicit terminarea mai devreme), renuntandu-se la modelul 9-18 sau chiar 10-19 (sau mai mult). Si asta se va face atunci cand din ce in ce mai multa lume o sa inceapa sa se gandeasca ca mai e si altceva de facut in afara serviciului :) dar mai dureza …

  4. Daniel spune:

    te referi la PIB-ul care era raportat inainte de 89 sau la cel real?
    sunt 100% convins ca cel real era mult inferior elui de acum.

    ce naiba, am uitat deja ca inainte de 89 ne aflam „pe cele mai inalte culmi de civilizatie si progres”?!….

  5. orlando spune:

    ai cumva informatii despre pib-ul „real” dinainte de ’89?

  6. orlando spune:

    nu cred Mihai ca vom reveni la un program mai matinal prea curand, cel putin afacerile importante se vor face tot seara :)

  7. Paul spune:

    Trecand Ceausescu printrun sat se duce la o ferma si vede acolo o scroafa uriasa.
    Gandindu-se Ceausescu ca o asa scroafa poate naste numai un numar record de purcei cere ca atunci cand va fata sa i se spuna numarul de purcei fatati.
    Cand fata scroafa ingrijitorul vazu ingrozit ca scroafa fatase numai un purcel. Ca sa mai dreaga situatia omul raporta la judet ca fatase purceaua 3 purcei.
    Cei de la judet gandindu-se ca Ceausescu astepta un nr. record de purcei, raporta la securitate ca nascuse 10 purcei.
    Securitatea raporta lui Ceausescu ca fatase scroafa 20 de purcei, gandind ca 10 purcei nu e un nr. satisfacator.
    Cand auzi Ceausescu, zise:
    – Aha, v-am zis eu ca va fata un nr. record de purcei. Uite cum facem: un purcel il dam la export, restul ramane pentru populatie.

  8. radu ionescu spune:

    Nu stiu in ce business-uri sunteti fiecare – dar sunt convins ca orice job vine si cu taskuri pe care le poti face fara parteneri, corect?

    Mai direct – nu trebuie sa ai integral programul partenerilor, ci trebuie doar sa te suprapui pentru cele cateva ore cat discuti/te intalnesti cu ei.

    Altfel spus – poti sa lucrezi de la 6 la 14 sau de la 13 la 22, tot te vei suprapune cu timpul partenerilor.

    Programul meu spre exemplu e 7:30 – 19:30. Si creste la iarba dimineata…

  9. Cristi spune:

    He, he Radu parca ar fi vorbit cu nevasta-mea. Problema e „noaptea tarziu” si asta chiar e din cauza de „parteneri”, dimineata devreme e doar o neputinta a … „fratelui caine” ca-i destul de greu sa te intorci la 7:30 daca ai terminat dupa 11 noaptea in ziua precedenta.

    Orlando: ma-ndoiesc ca-i ok comparatia de pib-uri eu prefer sa compar veniturile lu’ tata de atunci cu cel al meu de acum :)

  10. JB spune:

    Nu ca-s puturos, da’ nu nu-mi place sa ma scol cand ma culc pe la 2 noaptea. Cand ma culc la 11 si ma scol dimineata parca am spor, da’ iar nu-mi place. Ca tot pana tarziu stau la birou. Management prost la timpului. In concluzie, Orlando, da-i bataie cu educarea in spiritul muncii matinale.

  11. orlando spune:

    mai am si eu Radu zile in care ma trezesc pe la 4-5 dimineata si in loc sa ma uit pe pereti imi rezolv task-urile curente/restante … discutia era alta insa.

  12. Gusti spune:

    Ala care te-a sunat la 10 n-a mai intrebat daca ora e matinala. Avea videoclipuri in cap :)). Apropo de economia comunista. Am tras niste cozi la butelii iarna, de la 5 dimineatza, de inghetzau si mama picioarelor kiar daca aveai 3 perechi de cizme si 10 de ciorapi

  13. orlando spune:

    nu-mi spune de vremurile alea.
    pt a lua mai multe (erau cantitati limitate per persoana) ma luau ai mei la coada la orice aproape si imi era rusine pt cei din spate care poate nu mai apucau. iar mama imi facea observatie ca „o sa mor de foame” cu atitudinea mea :)

Lasa un comentariu