Trafic.ro – Page rank 7

dupa aproape 3 ani de la banare, Trafic.ro revine la page rank-ul avut inainte, 7. la momentul respectiv trafic.ro avea unul dintre cele mai mari pr-uri din .ro (7) iar banarea ne-a adus o scadere de 20% a vizitelor pe site. chiar daca nu am primit niciodata un raspuns „oficial” de la google imi aduc aminte ca, imediat dupa banare, la o cautare simpla dupa trafic.ro nu gaseai nici macar site-ul, totul era „blank”.

chiar daca pr-ul nu mai reprezinta ce era inainte noul page rank corecteaza o greseala facuta acum trei ani. trafic.ro nu e bmw sa fie iertat dupa 3 zile insa chiar si dupa 3 ani corectia e binevenita mai ales ca noi nu am facut nimic sa ne meritam „pedeapsa”, pur si simplu cineva de la google a „considerat” ca le spamam „jucaria”.

Azi dimineata am observat ca si Statistici.ro si-a modificat pr-ul, revenind la pr 6 (trafic si statistici au fost „colegi” de suferinta ambele fiind banate cam in aceeasi perioada)

7 Comentarii
  1. Google a luat-o pe aratura parerea mea. Noi monitorizam site-uri care ba au ranking, ba nu sau ba au 55.000 pagini indexate, ba 170.000 ba 456. Si nu e vorba de Google Dance pt ca asta se intimpla de peste 3 luni.

    Actiunile lor au luat-o in jos si parerea mea ca toata compania o ia in jos (compania BETA cum ii zic eu datorita faptului ca totul e in BETA la ei :) )

  2. Daniel si la site-urile mele se intampla acelasi lucru dar faptul ca dureaza de atata timp tine de noile modificari legate de infrastructura si anume „The Big Daddy”. Dureaza de ceva timp de cand au inceput fluctuatiile astea dar e de inteles: sa faci tranzitia de la 32 biti la 64 de biti la mii de servere nu e tocmai simplu. Ma astept ca intr-o saptamana doua sa se stabilizeze lucrurile.

    In cea ce priveste faptul ca trafic.ro a fost banat intr-o oarecare masura era de asteptat (nu bag mana in foc ca nu stiu exact situatia de atunci). Ori a fost penalizat pentru ca in perioada aceea pe langa javascript era si un link direct catre trafic.ro, in cazul asta ati fost eliminati pentru excesul de schimb de link-uri sau a doua varianta ar fi datorita continutului duplicat. Dar pot fi si alte cauze…

    Parca a mai fost banat si bumerang.ro acum cateva luni. Stiu ca am primit un email de la o persoana de la Imedia care ma intreba de ce au fost banati pentru ca ei sunt inscrisi in DMOZ :) De parca ODP-ul ofera protectie sau ceva de genul asta. Mi-a parut putin curios amatorism-ul si puritatea intrebarii :) Cand esti implicat in afaceri pe internet si banii iti vin de aici totusi trebuie sa ai si profesionisti in Search Engines.

  3. Mihai spune:

    Cel mai probabil, banarea nu a facut-o cineva intentionat, ci s-a produs automat.

    In momentul in care Google indexeaza pagini de genul http://www.falconsolutions.com/resources/obsolete-dram-sram.html care nu fac decat sa insire link-uri, e posibil sa baneze pagina respectiva plus toate paginile catre care sunt link-uri.

    Probabil ca cineva care v-a ajutat cu SEO a fost suficient de zelos incat sa includa trafic.ro si in directoare care apoi au fost banate.

    Cat despre pagerank, acesta variaza destul de mult, algoritmul se schimba cam (prea) des. Si business-romania.blogspot.com a avut pagerank 6 mult timp, acum are 5, ceea ce mi se pare mult mai normal, e totusi doar un blog, chiar daca al meu :))

  4. Campean B. spune:

    Sunt si eu sigur ca in scurt timp lucrurile se vor stabiliza. Am si eu un mic site lansat numai de cateva zile si are PR 2 ceea ce e absurd, mai ales ca nu are back links deloc si nici nu l-am promovat. Sunt curios daca dupa ce trece toata „mascarada” aceasta de schimbari, trafic.ro o sa mai aiba un pagerank de 7, desi cred ca 7 reprezinta cifra reala pt trafic.ro.

  5. Scuze ca zic offtopic ceva :

    http://forum.seopedia.ro/index.php?showtopic=1678

    Ti se pare site-ul acela, si atitudinea celor care il conduc, potrivita pentru Trafic.ro ? :)

  6. adviser spune:

    Ma chinui sa am si eu un PageRank mai mare de exemplu 4 sau 5 insa stagnez la 2 cu toate ca am (cred) suficienti back-links. Ce ar mai trebui de facut? Asi dori si eu un back-link PR6 sau PR7.
    http://www.casinoss.de nu are back-links si are de la bun inceput PR3.

  7. jocuri spune:

    Din cate vad eu Pr de trafic ro a scazut la 5, cred ca sa schimbat f mult algoritmul google, eu aveam 2 siteuri cu pr 5 inainte de acest update, si desi aveam mai multe backlinkuri decat la penultimul, pr a scazut la unul la 4 si la unul la 3…

Lasa un comentariu